Campania de asigurare a culturilor de toamnă

Stimați agricultori!

Ca regulă, în prima jumătate a lunii septembrie deja se încheie semănatul rapiței de toamnă, după care, în luna octombrie a avut loc însămânțarea grâului și a orzului de toamnă.

Ca regulă, după răsărirea plantelor de rapiță, atunci când acestea au cel puțin 6 frunze adevărate, normal dezvoltate, lansăm campania de toamnă de asigurare a culturii date.

raps-660x330

Cu toate că rapița s-a dovedit a fi o cultură profitabilă pentru agricultorii moldoveni, din păcate însă, ea este una foarte vulnerabilă la condițiile de mediu. Aici ne referim mai întâi la înghețurile de iarnă, urmate de înghețurile târzii de primăvară. În același timp, nu putem să nu menționăm seceta excesivă sau în special, căderile de grindină, care pot scutura definitiv păstăile cu rapiță, chiar înainte de recoltare!

rapita-de-primavara-tehnologii

Anume înghețurile de iarnă și sunt primul pericol pentru cultura de rapiță, mai ales în cazurile lipsei pe terenurile însămânțate a stratului protector de zăpadă, lucru des întâlnit în ultimii 8-10 ani. 

Noi, Asiguratorii, ca regulă stabilim în contractele de asigurare că temperatura critică pentru supraviețuirea rapiței de toamnă este cea de -15 grade Celsius și mai joasă.

Bineînțeles, că există și excepții, când plantele slabe pot pieri și la unele temperaturi mai înalte, sau invers, pot suporta și temperaturi mai joase, fiind bine dezvoltate și protejate de un strat suficient de zăpadă.

21ee214e17d4cc5888ae0b4a8d4d0f98_L

Fiecare dintre Dvs. cunoaște experiențe neplăcute, când Dvs. sau unor vecini, V-au fost afectate culturile de toamnă, primăvara fiind nevoiți să răsturnați câmpuri întregi de rapiță înghețată și să cultivați apoi alte culturi de primăvară. Acest lucru influențează negativ starea financiară a gospodăriei agricole, iar cheltuielile pe semințe, preparate, combustibil, lubrifianți, lucrări ale solului ș.a., sunt PIERDUTE DEFINITIV…

Aici, Vă reamintim că menirea unei asigurări în agricultură, este de a acoperi financiar pierderile datorate evenimentelor meteorologice negative, care afectează culturile agricole.

În cazul afectării culturilor de înghețurile de iarnă, restituim cheltuielile efectuate de-facto de către Asigurat pe suprafața culturii afectate (costul serviciilor și mărfurilor)!

Beneficiul deținerii unei polițe de asigurare constă în faptul, că chiar dacă anumite suprafețe au fost afectate de înghețuri, producătorul agricol în acest caz își compensează cheltuielile făcute și poate să își continuie activitatea, semănând pe suprafața dată o altă cultură de primăvară.

Astfel, Vă propunem asigurarea terenurilor însămânțate cu RAPIȚĂ, GRÂU sau ORZ de toamnă, de riscuri precum înghețurile de iarnă, grindina, seceta excesivă, precum și altele, specifice fiecărei din aceste culturi în parte.

Costul asigurării variază în funcție de cultură și risc asigurat, fiind calculat în anumit % (tarif) din suma de asigurare (costul producției agricole preconizate pe o anumită suprafață).

Respectiv, tarifele de asigurare achitate de Asigurat, variază de la 1,0 până la 4,5% din costul roadei preconizate pe suprafața asigurată (având în vedere asigurarea subvenționată de către Stat a persoanelor juridice).

Spre exemplu, asigurarea unui hectar de Grâu de toamnă, ar costa cca. 80 lei pentru ”Înghețul de Iarnă” sau cca. 300 lei pentru ”Seceta Excesivă”La fel, asigurarea unui hectar de Orz de toamnă, de aceste două riscuri, ar costa respectiv, cca. 80 și 230 lei.

Asigurarea unui hectar de Rapiță de toamnă, de ”Îngheț de iarnă” costă respectiv cca. 300 și iar de ”Grindină” – cca. 250 lei.

Nu mai pomenim aici de incendierea culturilor cerealiere, care poate avea loc accidental sau intenționat, iar asigurarea unui hectar are un cost simbolic de doar 12-15 lei!

Aceste costuri sunt accesibile pentru agricultori, pentru a acoperi pierderile ce pot fi cauzate de calamități și a putea relua activitatea agricolă pe terenurile calamitate.

Vă comunicăm, că puteți asigura un singur risc sau câteva împreună luate, iar la suprafețe mai mari sau asigurarea cumulativă a câtorva riscuri, aceste tarife (costuri) pot fi negociate, fiindu-vă  acordate reduceri, pentru că tratăm cu atenție și în mod individual fiecare CLIENT!

Pentru siguranța afacerii Dumneavoastră, Vă îndemnăm să încheiați un contract de asigurare a culturilor de agricole!

Date de contact, Vezi AICI: