ASIGURĂRI AGRICOLE

 

 

 

Agricultura este sectorul de bază al economiei Republicii Moldova și totodată, cel mai expus la factorii nefavorabili ai naturii, care nu pot fi prognozați și mai ales – dirijați!

Astfel, necătând la faptul, că afacerile în domeniul agricol necesită investiții enorme, totuși, rezultatele la care Dvs. scontați, depind foarte mult de CONDIȚIILE CLIMATERICE, care se manifestă din an în an tot mai agresiv. Practic, în fiecare an sectorul agricol este afectat de calamități naturale precum SECETELE, ÎNGHEȚURILE, căderile de GRINDINĂ sau INUNDAȚIILE.

Din acest considerent, anume asigurările agricole sunt un mecanism eficient de protecție, care se utilizează în toată lumea, inclusiv și în Republica Moldova, fiind o măsură sigură de a menține la un nivel stabil situația financiară a întreprinderii pe care o conduceți.

De fiecare dată, după producerea unei calamități naturale, agricultorii neajutorați apelează la Stat, care prin intermediul Ministerului Agriculturii și AIPA intervin cu întârziere, compensându-le o parte nesemnificativă a pierderilor, care nici pe departe nu acoperă daunele real suportate.

Evident, statul nu poate întotdeauna să compenseze pierderile de moment înregistrate de un anumit sector al economiei, mai ales că indirect susține prin subvenționare agricultorii, pentru ca aceștia să se asigure.

Practica respectivă este întâlnită în majoritatea țărilor cu o agricultură dezvoltată, iar compensările directe nu sunt agreate, pe motiv că ele nu încurajează deloc producătorii agricoli să-și protejeze bunurile, ci doar îi deprinde să umble permanent cu ”mâna întinsă”.

Astfel, asigurările agricole rămân a fi soluția de bază în compensarea pierderilor, fiind factorul principal în diminuarea impactului calamităților naturale și compensarea daunelor provocate de către acestea bunurilor ce aparțin producătorilor agricoli.

Nu ezitați să ne contactați, pentru că noi oferim întotdeauna cele mai bune oferte de asigurare!