DESPRE PROIECT

Platforma on-line ”AGROASIG MOLDOVA” este una nouă pe piața Republicii Moldova, menită să promoveze ASIGURĂRILE în AGRICULTURĂ. Venim cu informații utile pentru producătorii agricoli și alte persoane care au tangență cu sectorul agrar – unul foarte vulnerabil la calamitățile naturale. 

Având o experiență de peste 15 ani în asigurările agricole, cunoaștem temerile agricultorilor referitor la calamitățile naturale, care într-un timp foarte scurt pot distruge munca depusă pe parcursul unui an, exemplu fiind producerea în fiecare an a înghețurilor, secetelor excesive, ploilor torențiale, inundațiilor etc.

La fel, cunoaștem că principalul impediment în dezvoltarea asigurărilor agricole este lipsa de resurse financiare a producătorilor agricoli, dar și faptul că aceștia nu sunt destul de informați, pentru a înțelege importanța asigurărilor în sectorul agrar.

Anume din acest considerent, considerăm necesar de a aduce la cunoștință agricultorilor, persoanelor implicate, dar și factorilor de decizie din cadrul instituțiilor Statului, o informație cât mai amplă despre acest domeniu important pentru economia națională, precum și despre problemele existente la moment.

Sperăm, că informația plasată pe site să fie utilă unui număr cât mai mare de persoane!